PRAZNIK DRUŽINE
Družina je tam, kjer se življenje začne
in ljubezen nikoli ne konča.
(neznan avtor)
Mesec marec je bil v našem vrtcu posvečen družini. V začetku meseca, so otroci v vrtec prinesli fotografije svojih staršev in ostalih družinskih članov. Skupaj smo izdelali plakat in se pogovarjali o družini ter njihovih članih. Ob ogledovanju fotografij, so poimenovali kdo je na sliki, od koga starši so na sliki ter poimenovali bratce in sestrice. Otroci se še vedno vsak dan ustavljajo pri tem plakatu ter se ob fotografijah pogovarjajo in jih gledajo. Spoznali pa smo tudi živalske družine in jih prav tako ob fotografijah poimenovali ter ugotavljali v katero živalsko družino sodi posamezna žival.
Družina je namreč najosnovnejša celica in je temelj vsemu kar nam sledi v življenju. Družina, v kateri se otrok počuti varnega, ljubljenega, sprejetega takšnega kot je, nudi otroku trdne in močne temelje za njegovo bodoče življenje.
Ne glede na današnji hitri tempo življenja, mora biti družina vedno na prvem mestu. Zato je zelo pomembno, da kot družina ohranimo medsebojno povezanost s kvalitetno preživetim skupnim časom.
V vrtcu smo obeležili praznik družine tako, da smo strokovne delavke prvega starostnega obdobja, pripravile gledališko predstavo za otroke in njihove starše, z naslovom Zajček Jurček išče pomlad . Tako smo mesec družine zaključili s skupnim druženjem, ki nam bo vsem ostal v lepem spominu.





Dostopnost