V mesecu aprilu smo imeli mesec brez igrač. Umaknili smo vse plastične ter strukturirane igrače in jih zamenjali z naravnim materialom, blagom, odpadno embalažo, lesenimi kockami, volno,..
Igra z nestrukturiranimi materiali otrokU omogoča, da se z istim predmetom lahko igra na različne načine in predmeti postanejo raznorazni pripomočki pri igri (škatla lahko postane hiša, posteljica za dojenčka ali avto,…) Otrok na ta način razvija in krepi domišljijo ter z uporabo različnih materialov izboljšuje svoje motorične sposobnosti, razvija matematične koncepte in pojme kot so velikost, oblika in teža, pridobiva prostorsko orientacijo in izboljšuje zmožnost koncentracije.
V procesu proste igre, so se otroci v veliki meri posluževali različno velikih krpic iz blaga. Iz njih so naredili “ribnik” za živali, izdelali so si ogrinjala, rute, krone, krpiCe zvijali v palačinke,… Sledile so lesene kocke različnih oblik in velikosti. Kocke so ponazarjale živali, drugič so bile gradniki za hiše, telefoni, kuhalnice, drsalke, cesta,… Kartonaste škatle so bile prevozna sredstva, hiše, skrivališča, mize, stoli. Razni tulci, plastenke so se spremenili v mikrofone, daljnoglede, sladolede,… iz volne smo pomagali pajku splesti pajkovo mrežo in nam je predstavljala gibalne izzive v igralnici.
Skupaj z otroki smo iz odpadne embalaže in materiala izdelali dve igri, primerni za razvijanje pincetnega prijema ter prepoznavanja barv in ustreznega razvrščanja.

no images were found


Dostopnost