V vrtcu smo, 10. 5. 2024, obeležili svetovni dan gibanja. Gibanje je primarna otrokova potreba. Potreba po gibanju je zapisana v otrokove možgane in ga otrok izvaja spontano, skladno z njegovim razvojem.

Vsakodnevno v skupinah prvega starostnega obdobja dajemo velik poudarek na področju gibanja. Otroci ob izkustvenem učenju razvijajo gibalne spretnosti, sposobnosti in pridobivajo na vzdržljivosti, moči in kondiciji.

Otrokom smo ob svetovnem dnevu gibanja pripravile različne gibalne dejavnosti. Izvedli smo Orientacijski pohod. Otroci so sledili smeri rdečih puščic. Bili so radovedni v iskanju puščic in veseli v kazanju smeri poti po kateri naj gredo. Pot nas je pripeljala k Ribniku. Tu smo pomalicali in si radovedno ogledovali plavajoče paglavce.

Praznovanje svetovnega dne gibanja smo v ponedeljek nadaljevali z Mini olimpiado. Tema dela po postajah je bila zgodba o Vidkovi srajčici. Olimpiado smo začeli s pesmico Kdo je Vidku srajčico napravil? Nadaljevali s posnemanjem gibanja živali, ki nastopajo v zgodbi. Otroci so se odpravili do ovce, grma, pajka, raka in ptička.

Z dobrim sodelovanjem so otroci pomagali Vidku narediti srajčico. Uspelo jim je in naš Videk je bil zelo vesel in ponosen na otroke.

Zapisala: Vida Gerkman, vzgojiteljica

Dostopnost