Pri projektu CFT&STEAM smo spoznali partnersko državo Grčijo in njihovo pravljico Brat in sestra. Na zemljevidu smo si ogledali, kje leži Grčija in otok Rodos, kjer živijo otroci in vzgojiteljice s katerimi sodelujemo. Ker je ta država poznana po agrumih smo si pripravili napitek iz limon in pomaranč. Spoznali smo tudi boginjo Afrodito, ki predstavlja lepoto in zdravje. V ta namen smo si pripravili pilinga iz olivnega olja in sivke, ter iz olivnega olja, limone in sladkorja.

Dobili smo tudi pismo od otrok iz Grčije. Napisali so prvi del nove pravljice, mi pa smo nadaljevali z drugim delom. Poslali smo naprej otrokom v Bolgarijo, da nadaljujejo. Narisali smo jim tudi nekaj risbic.

Po njihovi pravljici Brat in sestra smo izdelali slikopis in ob njem pripovedovali in obnavljali pravljico. Izvajali smo tudi dejavnosti STEAM, kjer smo izhajali iz likov te pravljice. Pri dejavnostih smo uporabljali naravni in odpadni material. S tem smo omogočili ponovno uporabo in povezali s projektom E.A.R.T.H., kjer skrbimo za okolje.

Fotografije si poglejte v galeriji in video pod galerijo…

 

Urška in Tjaša

 

Dostopnost